• Stichting Midas

Het Verhaal

We hebben onze Stichting genoemd naar de hoofdpersoon uit een oude Griekse sage. Hieronder volgt een eigentijdse versie van dit eeuwenoude verhaal.

Onlangs vertrok de machtige biergod Hermanus T. samen met zijn trouwe accountant Midas naar de zonovergoten stranden van de Italiaanse Riviera voor een welverdiende vakantie.

Na een middag op het terras te hebben gezeten, genietend van menige flessen F. en I pizza Quattro Staggione vond Freddie dat het maar eens tijd werd om Midas te bedanken voor in het verleden bewezen wit-was-diensten. Freddie vroeg Midas daarom een wens te doen, welke door Freddie vervuld zou worden. Midas kennelijk nog niet tevreden met zijn meer dan 5 maal modale inkomen, wenste dat alles wat hij aanraakte in goud zou veranderen.

Zo gezegd, zo gedaan. Midas was zich niet bewust van zijn nieuwe gave. Hij wilde het touwtje van zijn zwembroek wat losser maken om de Italiaanse keuken wat meer ruimte te geven. Maar wat gebeurde er, je raadt het natuurlijk al, zijn zwembroek veranderde in goud en lag onmiddellijk aan zijn voeten, wat hem ook nog eens een gebroken teen opleverde. Met het schaamrood op zijn wangen wilde Midas nu het zwembad induiken om zijn edele delen voor de lachende toeristen te verbergen. In alle consternatie was Midas er niet op bedacht dat ook het water in goud zou veranderen. Dit leverde hem een zware hersenschudding op, maar die kon niet op tegen de kater van de vorige avond. Midas wist nog maar een uitweg: zijn hotelkamer.

Daar, in record tempo aangekomen, liet hij de roomservice komen. Om zijn, door de opwinding ontstane, honger te stillen bestelde hij een portie spaghetti vergezeld door een fles rode wijn. Nadat de maaltijd binnen was gebracht, wilde hij gigantisch gaan kanen. Maar wat nu: de eerste spaghettisliert die zijn mond beroerde veranderde acuut in een staafje goud. Ook de wijn bleef geen wijn, maar veranderde in het edele metaal.

Moraal van dit verhaal: sommige verhalen hebben geen moraal nodig.

 

 

 • Activiteiten

  ACTIVITEITEN

  De Activiteitencommissie van Stichting Midas verzorgt voor de studenten van Accountancy diverse activiteiten....

  Lees meer
 • Het bestuur

  HET BESTUUR

  Het bestuur van Stichting Midas is het orgaan dat verantwoordelijk is voor het ten uitvoer brengen de doelen....

  Lees meer
 • Stichting Midas

  STICHTING MIDAS

  Stichting Midas is een studievereniging voor de studenten Accountancy aan Hogeschool Avans te Breda.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.