• Standaard

Bedrijfsprofiel NBA

Accountant worden?

Als je accountant wilt worden, kun je kiezen voor AA-Accountant of registeraccountant. Als AA-Accountant ben je met name adviserend bezig voor ondernemers in het mkb, terwijl de registeraccountant voornamelijk controlerend bezig is.

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden om accountant te worden. Als je havo hebt gedaan, kun je instromen in de hbo Bachelor Accountancy. Het is handig als je het profiel Economie & Maatschappij kiest of in elk geval de vakken Economie en Wiskunde in je pakket neemt. Het vak Management & Organisatie is een prima voorbereiding, maar geen must. Voor je jezelf AA-accountant mag noemen, dien je ook de deeltijd post-bachelor opleiding en de praktijkstage af te ronden.

Als je vwo hebt gedaan kun je instromen in de universitaire Bachelor Accountancy. Het is handig als je het profiel Economie & Maatschappij kiest of in elk geval de vakken Economie en Wiskunde in je pakket neemt. Het vak Management & Organisatie is een prima voorbereiding, maar geen must. Voor je jezelf registeraccountant mag noemen, dien je ook de deeltijd post-master opleiding en de praktijkstage met goed gevolg af te ronden.

Carrièremogelijkheden

Accountants zijn werkzaam als openbaar accountants bij een accountantskantoor, als overheidsaccountant of als interne accountant van een (grote) onderneming. Veel accountants werken in een financieel-administratieve functie, bijvoorbeeld als financieel directeur, controller of adviseur.

Meer weten?

NBA vertelt in voorlichtingscampagne Accountant Worden meer over de opleiding en het beroep van accountant aan scholieren en studenten: www.accountantworden.nl.

Accountant Worden ook op social media!

Bekijk onze filmpjes op YouTube, via youtube.com/accountantworden. Like ons op Facebook via facebook.com/accountantworden en volg ons op Instagram @accountantworden.nl

5 redenen waarom je accountant moet worden: https://www.youtube.com/watch?v=cHzkB_UIkMY

 • Activiteiten

  ACTIVITEITEN

  De Activiteitencommissie van Stichting Midas verzorgt voor de studenten van Accountancy diverse activiteiten....

  Lees meer
 • Het bestuur

  HET BESTUUR

  Het bestuur van Stichting Midas is het orgaan dat verantwoordelijk is voor het ten uitvoer brengen de doelen....

  Lees meer
 • Stichting Midas

  STICHTING MIDAS

  Stichting Midas is een studievereniging voor de studenten Accountancy aan Hogeschool Avans te Breda.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.